Ηλιακός κενού χαμηλού ύψους με ενσωματωμένη δεξαμενή για διακριτική εγκατάσταση. Δεν απαιτεί συμπλήρωση υγρών - Δεν κινδυνεύει απο υπερθέρμανση.

Ηλιακός κενού χαμηλού ύψους και χαμηλού προφίλ

Παράγει δωρεάν ζεστό νερό απο τον ήλιο χωρίς να φαίνεται.

Hλιακός θερμοσίφωνας κενού χαμηλού ύψους BRIGHT COMPACT για εφαρμογές υψηλής αισθητικής και άνεσης στο ζεστό νερό χρήσης με δωρεάν ενέργεια από τον Ήλιο. Ο ηλιακός κενού χαμηλού ύψους, μπορεί να εγκατασταθεί σε ταράτσα ή κεραμοσκεπή και να ενταχθεί σε πρόγραμμα επιδότησης.

αόρατος ηλιακός

Με το χαμηλό ύψος του, τον κομψό σχεδιασμό του και την υψηλή ποιότητα κατασκευής του, δίνει την δυνατότητα της θέρμανσης νερού με ηλιακή ενέργεια ακόμη και σε εγκαταστάσεις όπου η χρήση ενός κλασσικού ηλιακού δεν ενδείκνυνται ή ακόμα και απαγορεύεται όπως σε νησιά και παραδοσιακούς οικισμούς.

Χρησιμοποιεί την τεχνολογία κενού ώστε να αποδίδει εξαιρετικά ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες και απο τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Έχει ένα κλειστό κύκλωμα που περιέχει αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) το οποίο δεν απαιτεί καμμία συμπλήρωση ή υποστήριξη, σε αντίθεση με τους κλασσικούς ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Ηλιακός κενού χαμηλού ύψους BRIGHT COMPACT: Πώς λειτουργεί

Ο ηλιακός κενού χαμηλού ύψους αποτελείται απο δύο βασικά μέρη:

  • Τον επιλεκτικό συλλέκτη κενού με αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα σε μικρή ποσότητα)
  • Την δεξαμενή θέρμανσης νερού με εναλλάκτη συνδεδεμένο με τον συλλέκτη

Ο συλλέκτης περιέχει κενό το οποίο τον απομονώνει απο τις χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και παραμένει λειτουργικός έως και τους -60°C. Η αιθυλική αλκοόλη που περιέχει, γεμισμένος με απόλυτη ακρίβεια σε κατάλληλη μικρή ποσότητα, εξατμίζεται ακόμη και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και μεταφέρει την θερμότητα του Ήλιου στην δεξαμενή αποθήκευσης νερού μέσω του ειδικού εναλλάκτη.

Το βράδυ, η αιθυλική αλκοόλη υγροποιείται και αποκλείει το φαινόμενο "επιστροφής" της θερμότητας με αποτέλεσμα το νερό που έχει θερμανθεί δωρεάν κατά την διάρκεια της ημέρας τελικά το βράδυ να ψύχεται, αυτό που δηλαδή συμβαίνει σε ηλιακούς θερμοσίφωνες "κλασσικού" τύπου που έχουν την δεξαμενή χαμηλά.

Επειδή είναι ένα ερμητικά σφραγισμένο κύκλωμα, δεν απαιτεί καμμία συμπλήρωση υγρών ή οποιαδήποτε άλλη συντήρηση.

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε να έχουμε την δεξαμενή καλά κρυμμένη στο πίσω μέρος του συλλέκτη και πιο χαμηλά από εκείνον.

Η δεξαμενή είναι πολύ καλά μονωμένη με συνολικό πάχος μόνωσης 151mm (Ορυκτοβάμβακα + Πολυουρεθάνης) ώστε να διατηρεί το νερό ζεστό για πολλές ημέρες.

αόρατος ηλιακός

Διαστάσεις - Τιμές

Κατεβάστε το έντυπο που περιγράφει τις διαστάσεις και οδηγίες τοποθέτησης ή επικοινωνήστε μαζί μας για την καλύτερη προσφορά μας, επιλέγοντας από τα κουμπιά παρακάτω.

Ηλιακός κενού χαμηλού ύψους BRIGHT COMPACT: Πλεονεκτήματα

1

Μεγάλη γκάμα μοντέλων

Σε τέσσερις διαστάσεις των 100 Lt, 120 Lt, 160 Lt, 200 Lt
2

Υλικό κατασκευής

Σε δύο ποιότητες μετάλλου από Ανοξείδωτο και Γαλβανιζέ με διπλή προστασία
3

Εγγύηση 10 Ετών

Καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 10 Ετών
4

Συνδεσιμότητα

Μπορεί να έχει επιπλέον μεγάλο εναλλάκτη για χρήση με αντλία θερμότητας ή κανονικό για χρήση με λέβητα.
5

Αυτονομία

Φέρει ηλεκτρική αντίσταση 4kW για άμεση θέρμανση τις ημέρες χωρίς καθόλου ηλιοφάνεια
6

Εξαιρετική μόνωση

40mm Ορυκτομβάβακα πυκνότητας 40 kg/m³ + 111mm Πολυουρεθάνης πυκνότητας 13 kg/m³

Ηλιακός κενού χαμηλού ύψους για ανεμπόδιστη θέα!

αόρατος ηλιακός κενού χαμηλού ύψους χαμηλή τιμή
ηλιακός κενού χαμηλού ύψους σε ταράτσα