Διαστρωματικό μπόϊλερ ηλιακών
Διαστρωματικό μπόϊλερ ηλιακών

Διαστρωματικό μπόιλερ ηλιακών
Κωδικός: SMX SOLARMAX


Διαστρωματικό μπόϊλερ ηλιακών για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης από ηλιακά. Το μπόϊλερ SOLARMAX είναι ένα ειδικά μελετημένο και κατασκευασμένο διαστρωματικό μπόϊλερ ηλιακών για να μπορεί να εκμεταλλεύεται τον ήλιο από τις πρώτες πρωϊνες ώρες.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα που έχει αυτό το διαστρωματικό μπόϊλερ ηλιακών σε σχέση με ένα απλό μπόϊλερ ηλιακών είναι ότι επειδή επιτυγχάνει άριστη διαστρωμάτωση με φυσικό τρόπο, ο εναλλάκτης των ηλιακών βρίσκεται διαρκώς εμβαπτισμένος με όσο το δυνατόν περισσότερο ψυχρό νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η θερμότητα μεταξύ του υγρού των ηλιακών και του νερού χρήσης του διαστρωματικού μπόϊλερ ηλιακών να μπορεί να ρέει με μεγάλη ευκολία, στην πραγματικότητα αυξάνοντας τον βαθμό απόδοσης του συστήματος των ηλιακών.

Διαστρωματικό: Για συνδυασμένη χρήση ηλιακών και λέβητα χωρίς να διαταράσεται καθόλου η θερμική διαστρωμάτωση εντός του δοχείου.

Διελεύσεως: Το ζεστό νερό χρήσης δεν αποθηκεύεται αλλά παράγεται στιγμιαία μέσα σε έναν ειδικό ανοξείδωτο εναλλάκτη που διατρέχει όλο το μήκος του δοχείου. Έτσι δεν υπάρχουν απώλειες ή κίνδυνος ανάπτυξης Λεγιονέλλα. Ο εναλλάκτης παραμένει καθαρός από τα άλατα λόγω της δυνατότητας του να κινείται με φυσικό τρόπο.

Τριπλής: Μια επιπλέον σταθερή σερπαντίνα στο επάνω μέρος του δοχείου εξασφαλίζει ότι θα έχουμε ζεστό νερό χρήσης σε ώρα ανάγκης από κάποια συμβατική πηγή (π.χ. λέβητα αερίου) χωρίς να επηρεαστεί καθολου η διαστρωμάτωση (επιτρέποντας να θερμάνουμε τον όγκο νερού που θέλουμε να θερμανθεί απο τον Ήλιο). Η τρίτη πηγή ενέργειας είναι η εφεδρική ηλεκτρική αντίσταση.

Το καλύτερο διατρωματικό μπόϊλερ ηλιακών στον κόσμο. Γιατί ξεχωρίζει;

Το SMX SOLAMAX είναι το μόνο διατρωματικό μποιλερ ηλιακών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με ηλιακούς συλλέκτες!

Ο έξυπνος τρόπος κατασκευής του επιτρέπει την κατανομή της θερμοκρασίας των ηλιακών εντός του όγκου του με πολύ μεγάλη ακρίβεια από επάνω προς τα κάτω χωρίς αυτή να διασκορπίζεται σε ολόκληρο τον όγκο του δοχείου! Με αυτό τον έξυπνο τρόπο αυξάνεται σημαντικά η απόδοση του η οποία παραμένει υψηλή ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες λειτουργίας όπως τον Χειμώνα ή μέρες με συννεφιά.

Στα συμβατικά μποιλερ, η θερμότητα από τον Ήλιο διαχέεται μέσα σε ολόκληρο τον όγκο του δοχείου με αποτέλεσμα το ζεστό νερό να είναι διαθέσιμο μόνο για πραγματική χρήση μόνο αφότου το μποιλερ έχει δουλέψει ήδη αρκετές ώρες και το νερό - καθώς η θερμοκρασία των ηλιακών διαμοιράζεται - έχει πιάσει τελικά την επιθυμητή θερμοκρασία στο επάνω μέρος. 

Το διαστρωματικό μπόϊλερ ηλιακών SMX SOLAMAX παράγει άφθονο ζεστό νερό χρήσης αμέσως, από τις πρώτες πρωϊνές ώρες!

Διαστρωματικό μπόϊλερ ηλιακών: Τρόπος Λειτουργίας

Ο εναλλάκτης των ηλιακών (1) βρίσκεται εντός του χαμηλότερου σημείου "περιορισμένος" μέσα σε ένα "χωνί"- διανομένα και θερμαίνει έτσι πολύ γρήγορα την μικρή ποσότητα κλειστού κυκλώματος που βρίσκεται εκεί. Αυτή η θερμότητα, εξαιτίας του έξυπνα σχεδιασμένου και τοποθετημένου κεντρικού διανομέα (2) που αποτελεί και την καρδιά του συστήματος, μεταφέρεται αμέσως στο επάνω μέρος του δοχείου. Με αυτό τον τρόπο όλη η θερμότητα από τον Ήλιο συγκεντρώνεται στο επάνω μέρος.

Η ενέργεια από τον Ήλιο που έχει παγιδευτεί μέσα στο κλειστό κύκλωμα απορροφάται άμεσα απο τον ανοξείδωτο AISI 316L κυμματοειδή εναλλάκτη που διατρέχει όλο το μήκος του δοχείου και έτσι το θερμαινόμενο μέσο (κλειστό κύκλωμα) ψύχεται και επιστρέφει εξωτερικά του διανομέα ξανά στο κάτω μέρος του δοχείου (4)

Αυτός ο κύκλος λειτουργίας είναι συνεχόμενος και εκτελείται πάντοτε με αυτή την σειρά σύμφωνα με τους στοιχειώδεις νόμους της θερμοδυναμικής! Το διαστρωματικό μπόιλερ ηλιακών είναι το μόνο που με φυσικό τρόπο εξασφαλίζει ότι ο εναλλάκτης των ηλιακών θα βρίσκεται εμβαπτισμένος στο πιο ψυχρό μέσο και όλη η θερμότητα θα συσσορεύεται στο πιο ψηλό μέρος του δοχείου.

Έτσι έχουμε παραγωγή ζεστού νερού χρήσης από τις πρώτες ακόμη στιγμές έκθεσης των συλλεκτών στον Ήλιο χωρίς να περιμένουμε να ισορροπήσει πρώτα διαστρωματικά ολόκληρο το δοχείο. Αυτό οδηγεί σε πολύ μεγάλη οικονομία και άνεση και καθιστά το SMX SOLAMAX το κορυφαίο διαστρωματικό δοχείο αποθήκευσης Ηλιακής ενέργειας και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.

Boiler διελεύσεως διαστρωμάτωσης Ηλιακών

To SM2X με επιπλέον εναλλάκτη λέβητα

Boiler διελεύσεως τριπλής διαστρωματικό

Λεπτομέρεια του ανοξείδωτου εναλλάκτη παραγωγής ζεστού νερού χρήσης

μποιλερ διέλευσης

Ο εναλλάκτης παραγωγής του ζεστού νερού χρήσης είναι κατασκευασμένος απο υψηλής ποιότητας AISI 316L προσφέροντας όχι απλά ζεστό αλλά και απόλυτα υγιεινό και ασφαλές νερό χρήσης.

Διαστρωματικό δοχείο ηλιακών:
Τεχνικά Χαρακτηριστικά SMX SOLARMAX

Εναλλάκτης Παραγωγής Νερού Χρήσης

Υλικό κατασκευής: Ανοξείδωτο AISI316L (1.4404)

Εσωτερική προστασία:

Αποξείδωση και παθητικοποίηση

Εξωτερική προστασία:

Αποξείδωση και παθητικοποίηση

Περιγραφή:

Ελικοειδής κυμματοειδής ανοξείδωτος σωλήνας με μεγάλη επιφάνεια εναλλαγής με δυνατότητα κίνησης ώστε να παραμένει καθαρός από επικαθίσεις αλάτων

Λειτουργία (P max. / T max.):

6 bar / 95°C

Δοχείο αποθήκευσης ενέργειας ηλιακών

Υλικό:

S 235 Jr - Ανθρακούχος χάλυβας

Εσωτερική προστασία:

Δεν απαιτείται κάποια επεξεργασία

Εξωτερική προστασία:

Βαμμένο με αντισκωριακό μίνιο βιομηχανικού τύπου και με εποξεική βαφή υψηλής αντοχής

Λειτουργία (P max. / T max.):

3 bar / 95°C

Επάνω εναλλάκτης (π.χ. λέβητα)

Υλικό:

S 235 Jr - Ανθρακούχος χάλυβας

Εσωτερική προστασία:

Δεν απαιτείται κάποια επεξεργασία

Εξωτερική προστασία:

Δεν απαιτείται κάποια επεξεργασία

Περιγραφή:

Σταθερός ελικοειδής εναλλάκτης

Λειτουργία (P max. / T max.):

10 bar / 95°C

Κάτω εναλλάκτης (Ηλιακών)

Υλικό:

Πτερυγιοφόρος Χαλκός - Σερπαντίνα

Κατηγορία πυραντοχής

Δεν απαιτείται κάποια επεξεργασία

Εξωτερική προστασία:

Δεν απαιτείται κάποια επεξεργασία

Περιγραφή:

Σπειροειδής σερπαντίνα με επίπεδο δακτύλιο

Λειτουργία (P max. / T max.):

10 bar / 95°C

Γενικά χαρακτηριστικά διστρωματικού δοχείου ηλιακών

Χωρητικότητα:

600 - 2000 Lt

Εγγύηση:

5 χρόνια

Μόνωση:

Εύκαμπτος Πολυεστέρας + PVC: Κατηγορία πυραντοχής: B2 (DIN4102)

Σκληρή μόνωση:

Για χωρητικότητες 600/800/1000/1500/2000 Lt με πολυουραιθάνη + PVC: Κατηγορία πυραντοχής: B3 (DIN 4102) - για χωρητικότητα 1250 Lt πολυεστέρας (15) + πολυστυραίνιο (85) + PVC: Αντιπυρική κατηγορία: B2 (DIN4102)

Σύμφωνο με τις Ευρωπαϊκές Νόρμες:

- PED 14/68/UE Art. 4 Par. 3 (Δοχεία υπο πίεση)
- M.D. of 6th April 2004 N.174 (Καταλληλότητα υλικών για επαφή με Πόσιμο Νερό Χρήσης) - Directive 2009/125/CE (Ενεργειακή Κατηγορία Προϊόντων)