Δοχείο αποθήκευσης φρέσκου ζεστού νερού χρήσης χαμηλού ύψους
δοχείο αποθήκευσης φρέσκου ζεστού νερού χρήσης

Δοχεία Αδρανείας

Όλοι οι τύποι δοχείων αδρανείας και οδηγός επιλογής του κατάλληλου δοχείου αδρανείας

Γενική περιγραφή της χρήσης και διαθέσιμων τύπων δοχείων αδρανείας:

Τα δοχεία αδρανείας είναι αποθήκες ενέργειας, το οποίο σημαίνει ότι μέσα στο δοχείο αδρανείας αποθηκεύεται θερμό ή ψυχρό νερό (κλιματισμού), όπως τα PF(S/SS), ARN, ACF.

Στα δοχεία αδρανείας μπορεί φυσικά κανείς να αποθηκεύσει και φρέσκο ζεστό νερό, όταν για παράδειγμα είναι απαραίτητο να ικανοποιήσουμε μια υψηλή ζήτηση αλλά δεν υπάρχει η απαραίτητη ισχύς στο σύστημα μας για να το παράξουμε εκείνη τη στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση το δοχείο αδρανείας είναι απαραίτητο να πληρεί τους κανονισμούς για αποθήκευση πόσιμου νερού, όπως τα επισμαλτωμένα (glass) ATV, με κεραμική επίστρωση ATK, τα ανοξείδωτα δοχεία αδρανείας ATX, ARX, και τα χαμηλού ύψους δοχεία αδρανείας φρέσκου νερού με κεραμική επίστρωση ATKL.

Τα δοχεία αδρανείας θερμότητας και κλιματισμού είναι συχνά κατασκευασμένα από ανθρακούχο χάλυβα χωρίς καμμία επιπλέον επεξεργασία. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο αφού το νερό το οποίο αποθηκεύεται μέσα στο δοχέιο είναι κλειστό κύκλωμα (μαύρο), όπως τα PF (θερμού νερού) και τα AR (κλιματισμού).

Μπορούν επιπλέον να έχουν υποστεί γαλβάνισμα εν θερμώ όπως τα γαλβανισμένα δοχεία αδρανείας ARZ.

Προαιρετικά, τα δοχεία αδρανείας για κλιματισμό μπορούν να φέρουν εσωτερικούς διαχύτες (buffles) που εξασφαλίζουν ότι το νερό που αποθηκεύουν δεν θα αναδεύεται καθώς κυκλοφορεί μέσα από το δοχείο αδρανείας, ιδιαίτερα σε εφαρμογές κλιματισμού όπου οι ροές είναι μεγάλες και η διαστρωμάτωση επιθυμητή. Ειδικά τα δοχεία αδρανείας κλιματισμού φέρουν συνδέσεις μεγάλων διατομών για να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ροές εφαρμογών κλιματισμού.

Η TML μπορεί με ευκολία και με σύντομο χρόνο παράδοσης να κατασκευάσει οποιοδήποτε τύπο δοχείου κατόπιν παραγγελίας όπως ακριβώς απαιτείται για μια εφαρμογή. Σε τέτοια ζήτηση, μπορείτε να προσδιορίσετε τον αριθμό, την θέση και την διατομή των συνδέσεων του δοχείου αδρανείας σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Δοχεία αδρανείας για κάθε εφαρμογή

Τα δοχεία αδρανείας χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες.

Πατώντας σε κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες μπορείτε να κατευθυνθείτε στον τομέα όπου μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο δοχείο αδρανείας για την εφαρμογή σας.

Δοχεία αδρανείας φρέσκου νερού χρήσης

Τα δοχεία αδρανείας φρέσκου νερού πληρούν τις προδιαγραφές πόσιμου νερού καθώς σε αυτά αποθηκεύεται φρέσκο ζεστό νερό που έχει παραχθεί, συνήθως με την χρήση πλακοειδή εναλλάκτη ή συστήματος fresh water station. Σε αυτά μπορεί κανείς επίσης να αποθηκεύσει την περίσσεια παραγωγή ζεστού νερού ή να αθροίσει με αργό ρυθμό αυτή την ενέργεια ώστε να έχει διαθέσιμο αυτό το αποθηκευμένο ζεστό νερό για χρήση όταν το χρειάζεται κατά την αιχμή ή κατά τη ζήτηση μιας σύντομης σε χρόνο αλλά μεγάλης σε παροχή ανάγκης (π.χ. βιομηχανία).

Τα δοχεία αποθήκευσης φρέσκου ζεστού νερού εξυπηρετούν στο ότι μεγάλες ποσότητες φρέσκου ζεστού νερού μπορούν να δοθούν προς χρήση χωρίς να υπάρχουν κατ' ανάγκη οι αντίστοιχα μεγάλες σε ισχύ πηγές για να το παράξουν.

Τα δοχεία αδρανείας φρέσκου νερού φέρουν μεγάλη ανθρωποθυρίδα η οποία επιτρέπει τον εσωτερικό έλεγχο και καθαρισμό τους όταν είναι απαραίτητος.

Είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ή ανθρακούχο χάλυβα επιστρωμένο με επισμάλτωση ή ελαστικό κεραμικό υλικό διασφαλίζοντας έτσι ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον αποθήκευσης του φρέσκου νερού. Είναι διαθέσιμα σε χωρητικότητες από 200 L έως και 5.000 L και μπορούν να κατασκευαστούν και βάσει των δικών σας προδιαγραφών ώστε να καλύψουν την ανάγκη κάθε εφαρμογής.

Δοχείο αδρανείας φρέσκου νερού

Δοχεία αδρανείας θερμού νερού

Τα δοχεία αδρανείας θερμότητας είναι αποθήκες ενέργειας στις οποίες αποθηκεύει κανείς κλειστό κύκλωμα (μαύρο νερό). Είναι διαθέσιμα σε τρεις διαφορετικές βασικές σειρές οι οποίες διαφοροποιούνται και στο αν θα περιέχουν κάποιον εναλλάκτη φόρτισης και αν αυτός θα είναι ένας ή δύο.

ΣΕΙΡΑ PF: Απλά δοχεία αδρανείας μόνο για θερμό νερό, χωρίς κάποιον εναλλάκτη φόρτισης (PF), με έναν εναλλάκτη φόρτισης (PFS), με δύο εναλλάκτες φόρτισης (PFSS).

ΣΕΙΡΑ PUK: Δοχεία αδρανείας θερμού νερού χαμηλού ύψους χωρίς κάποιον εναλλάκτη φόρτισης (PUK), με έναν εναλλάκτη φόρτισης (PUKS), με δύο εναλλάκτες φόρτισης (PUKSS).

ΣΕΙΡΑ PFXXL: Δοχεία αδρανείας θερμού νερού πολύ μεγάλου όγκου (6.000L - 30.000L), PFXXL.

Δοχείο αδρανείας θερμού νερού

Δοχεία αδρανείας θέρμανσης και κλιματισμού

Τα δοχεία αδρανείας θέρμανσης και κλιματισμού είναι αποθήκες ενέργειας στις οποίες αποθηκεύει κανείς κλειστό κύκλωμα (μαύρο νερό) κυρίως σε εφαρμογές κλιματισμού. Φέρουν συνήθως συνδέσεις με μεγάλες διατομές και για να είναι κατάλληλα για ψυχρό νερό φέρουν επιπλέον ειδική μόνωση που αποτρέπει την συμπύκνωση. Τα δοχεία αδρανείας θέρμανσης - κλιματισμού είναι διαθέσιμα σε τρεις βασικούς τύπους:

ΣΕΙΡΑ ACF: Δοχεία αδρανείας θέρμανσης και κλιματισμού κατάλληλα για πίεση 6bar και θερμοκρασίες -10°C / +95ºC, Εγγύηση 5 Έτη (ACF).

ΣΕΙΡΑ AR: Δοχεία αδρανείας θέρμανσης και κλιματισμού κατάλληλα για πίεση 6bar και θερμοκρασίες-10°C / +60ºC, Εγγύηση 2 Έτη. Κατασκευασμένα από ανθρακούχο χάλυβα (ARN), ανθρακούχο χάλυβα γαλβανισμένο εν θερμώ (ARZ), από ανοξείδωτο AISI316L (ARX).

Δοχείο αδρανείας θερμότητας και κλιματισμού