Ενδοδαπέδιοι κονβέκτορες HΙTΤΕ Trench Convectors

Οι ενδοδαπέδιοι κονβέκτορες τοποθετούνται περιμετρικά στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες απώλειες της σύγχρονης κατοικίας: Μπροστά στα ανοίγματα και στους υαλοπίνακες. Παράλληλα αποτελούν εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο του χώρου με την διακριτική και πολυτελή εμφάνιση τους. 

NXX

Ενδοδαπέδια κανάλια και ενδοδαπέδιοι θερμοπομποί φυσικής εναλλαγής θερμότητας trench heating

Τα οικονομικά ενδοδαπέδια κανάλια NXX μη βεβιασμένης κυκλοφορίας λειτουργούν με την αρχή της φυσικής κυκλοφορίας του αέρα, χωρίς την χρήση ανεμιστήρα.

Ο κρύος αέρας οδηγείται στον εναλλάκτη μέσα στο κανάλι από την μεριά που βρίσκεται στο παράθυρο, περνάει μέσα από αυτόν και διαχέεται με φυσικό τρόπο στον χώρο. Καθώς ο θερμός αέρας ανυψώνεται, αντικαθίσταται από ψυχρό ο οποίος με την σειρά του θερμαίνεται και αυτός ο κύκλος επαναλαμβάνεται για όσο χρόνο κυκλοφορεί ζεστό νερό εντός του εναλλάκτη. 

Ο ενδοδαπέδιος θερμοπομπός NXX είναι ο πλέον αόρατος, αθόρυβος και ταυτόχρονας φυσικός τρόπος για να θερμάνει κανείς έναν χώρο συνδυάζοντας την άνεση με την υψηλή αισθητική και την περιμετρική θέρμανση υψηλής απόδοσης.

Στο εξωτερικό και κυρίως στις Βόρειες χώρες, ο τρόπος θέρμανσης με ενδοδαπέδια κανάλια ή ενδοδαπέδιους θερμοπομπούς αλλιώς γνωστό ως trench heating ή trench convectors είναι ένας απο τους πλέον διαδεδομένους και καθιερωμένους τρόπους αποτελεσματικής θέρμανσης που τώρα μπορεί να γίνει και οικονομικά.

(για εφαρμογές Ψύξης - Θέρμανσης)

Χαρακτηριστικά ενδοδαπέδιων θερμοπομπών

❏ Επιλογή υλικού του σώματος (κουτιού) - ανοξείδωτο ή σιδερένιο βαμμένο ηλεκτροστατικά με μαύρη πούδρα FeZn

❏ Επιλογή χρώματος περιμετρικής κορνίζα (χειλάκι) ανάμεσα σε φυσικό αλουμίνιο, ανοιχτό μπρονζέ ή σκούρο μπρονζέ καθώς και επιλογή μεταξύ δύο τύπων P & F (δείτε τον κατάλογο για περισσότερες πληροφορίες)

❏ Εναλάκτης - στοιχείο από CuAl με εξαεριστικό και ορειχάλκινες συνδέσεις ½” 

❏ Αποστάτες για προστασία της γεωμετρίας του κουτιού κατά την εγκατάσταση και έγχυση του μπετόν

❏ Προστατευτικά καλύμματα για προστασία των υδραυλικών συνδέσεων

❏ Συνδέσεις αποστράγγισης για χώρους αυξημένης υγρασίας όπως πισίνες, μπάνια, σάουνα, κ.α.

❏ Σετ στήριξης και ρύθμισης ύψους

❏ Προστατευτικό κάλυμμα MDF 18mm για να προφυλάσει από βρωμιές και σκόνη το μηχάνημα κατά την εγκατάσταση

Ενδοδαπέδια κανάλια σε δύο βασικούς τύπους

❏ NXX για χρήση σε θέρμανση σε ξηρό περιβάλλον όπως γραφεία, καταστήματα, σπίτια, κ.α.

❏ NWX για χρήση σε περιβάλλον με αυξημένη υγρασία όπως πισίνες, μπάνια, σάουνες, κ.α., κατασκευασμένα από AISI 316L

Ειδικά σχέδια κατόπιν παραγγελίας!

Δυνατότητα σχεδιασμού και κατασκευής εξατομικευμένων τύπων κατάλληλων για τα πλέον απαιτητικά project όπως καμπύλα, με αόρατες συνδέσεις, γωνιακά, κ.α. Δυνατότητα βαφής του εναλλάκτη και των γριλών σε χρώματα παλέτας RAL.

Υπολογισμός Ισχύος

Διαστάσεις: Ύψος (Βάθος) x Πλάτος & Γρίλιες

Τα διαθέσιμα μήκη ποικίλουν από 80cm έως 4m αυξάνοντας ανά 10cm και υπάρχει δυνατότητα ειδικής κατασκευής όπως άδειων συμπληρωματικών κουτιών με ενιαία γρίλια, διαμοιρασμένα με ενιαία γρίλια, ειδικών εναλλακτών για μεγαλύτερη αποδιδόμενη ισχύ, κ.α. Δυνατότητα βαφής του εναλλάκτη και των γριλών σε χρώματα παλέτας RAL.

Κατάλογος Προϊόντων & Τεχνικές οδηγίες / Αποδόσεις